White Daikon

Hoe zie ik eruit?

De White Daikon is de pittigste van onze Daikon familie en is te herkennen aan zijn witte steeltjes met kleine groene blaadjes. 

De Daikon is normaal een mega grote wortelvormige radijs, maar is extra handzaam geweekt door ons in de vorm van een microgroente. Hierdoor wordt ook nog eens de smaak versterkt.

Hoe smaak ik?

De microgroente is vrij sterk en scherp qua geur met grassige tonen en heeft een scherpe smaak met een vrij pittige start en de herkenbare smaak van radijs.




Waar gebruik je me voor?

Probeer is een gemengde rauwe bietensalade met balsamico azijn, quinoa, edammes, wortel, pompoenpitten, baby spinazie, ahornsiroop en onze White Daikon. Ook de andere Daikon soorten en Mizuna passen perfect in dit gerecht!

Je kunt experimenteren met alle type gerechten waar normaal radijs of daikon in gebruikt wordt en deze vervangen voor deze heerlijke Tiny (of versterken).


Purple Daikon

Hoe zie ik eruit?

De Purple Daikon valt qua pittigheid tussen de White en Pink Daikon in en is te herkennen aan zijn paarse steeltjes met kleine groene blaadjes.

 

De Daikon is normaal een mega grote wortelvormige radijs, maar is extra handzaam geweekt door ons in de vorm van een microgroente. Hierdoor wordt ook nog eens de smaak versterkt.

Hoe smaak ik?

De microgroente is milder qua scherpe geur dan de White Daikon en doet nootachtiger aan. Ook de smaak is wat milder/minder scherp met zowel de tonen van selderij als radijs/daikon.




Waar gebruik je me voor?

De rauwe bietensalade, zoals als tip gegeven bij de White Daikon past enorm goed bij dit gerecht, maar er zijn nog meer mogelijkheden zoals het gebruik in diverse gerechten met zuurkool en groene kool. 

 

Ook ter garnering van diverse soepen en groene salades is deze Tiny echt een ster!


Pink Daikon

Hoe zie ik eruit?

De Pink Daikon is de meest milde variant van de Daikon Familie. Dus wie niet van de pittigheid van radijs houdt is hier aan het juiste adres. De Pink Daikon is te herkennen aan zijn roze/rode steeltjes met kleine groene blaadjes.

De Daikon is normaal een mega grote wortelvormige radijs, maar is extra handzaam geweekt door ons in de vorm van een microgroente. Hierdoor wordt ook nog eens de smaak versterkt.

Hoe smaak ik?

De microgroente is het meest mild qua scherpe geur en geeft daarom eigenlijk niet veel aroma af. De scherpte is van begin tot eind erg mild, maar bevat nog wel de karakteristieken van radijs/daikon.

Waar gebruik je me voor?

Lunch tip incoming! Ciabatta met in ketjap en citroengras gemarineerde tempeh, avocado, taugé, sriracha (vegan) mayo, geroosterde semsamzaadjes, platte peterselie en Pink Daikon.

Je kunt experimenteren met alle type gerechten waar normaal radijs of daikon in gebruikt wordt en deze vervangen voor deze heerlijke Tiny voor een wat milder effect.


Unicorn Mix

Hoe zie ik eruit?

Onze Unicorn Mix bestaat uit alle drie de daikon soorten white, purple en pink gemixt ingezaaid. 

Hoe smaak ik?

Door de mix vindt een enorm leuke speling qua pittige smaken en kleuren plaats wanneer deze microgreens in een gerecht worden gebruikt.

Waar gebruik je me voor?

Voor recept tips kunt je even een kijkje nemen bij de losse Daikon soorten, maar ook past deze Unicorn Mix uitstekend bij diverse pizza’s.


Rucola

Hoe zie ik eruit?

Huh?! Dit smaakt naar Rucola! Exact, deze Tiny is de microgroente van de bekende Rucola slasoort. De Rucola microgroente is te herkennen aan zijn kleine en dunne wit/groene steeltjes en erg kleine groene blaadjes.

Hoe smaak ik?

De microgroente ruikt in de verte naar rucola door de scherpe en nootachtige geur, wat ook duidelijk in de smaak terugkomt. De rucola liefhebbers zullen hem direct herkennen!

Waar gebruik je me voor?

Deze mini smaakbommetjes smaken erg goed in een pasta met verse knoflook of knoflookbloemen.

Deze Tiny combineert verder goed met appels, groene kool, tomaat en druiven.


Zonnescheuten

Hoe zie ik eruit?

Deze baby zonnebloem is voor een microgroente aan de forse kant. De Zonnescheut is te herkennen aan zijn dikke groene steeltjes met slechts 2 blaadjes aan de top.

Hoe smaak ik?

Geurig is de Zonnescheut eigenlijk niet, maar qua smaak nootachtig en mild met een heerlijk stevige bite. Wie graag zonnebloempitten eet zal hier ook van smullen. Door de milde smaak is deze microgroente ook een mooie introductie voor uw kinderen.

Waar gebruik je me voor?

Probeer is een (fruit)salade met erwtenscheuten en geroosterde pompoen of neem een kijkje bij de recept tip van onze erwtenscheuten.


Erwtenscheuten

Hoe zie ik eruit?

De Erwtenscheut, te herkennen aan zijn sierlijke sliertjes, is voor een microgroente nog best fors, maar vrij mild qua smaak.

Hoe smaak ik?

Deze microgreen geeft niet veel geur vrij, slechts in de verte wat (groene) vegetale tonen, maar smaakt heel duidelijk naar erwten en peulen en is lekker knapperig.

Nu hoeft u geen boontjes meer te doppen!

Waar gebruik je me voor?

Deze scheuten geven samen met zonnescheuten een mooie touch aan je exotische salade met nectarine, peer en krulpeterselie.

Deze Tiny past ook goed in een gerecht met Udon noodles gegrilde oesterzwammen en look microgroenten.

Ook een mooie herfstachtige kastanje soep kan uitstekend gegarneerd worden met deze microgroente.


Mizuna

Hoe zie ik eruit?

Mizuna, oftewel mosterd-green, is een microgroente die groeit uit mosterdzaad en is te herkennen aan zijn witte dunne steeltjes met groene blaadjes.

Hoe smaak ik?

De microgroente ruikt een beetje naar kelp (zeewier) en heeft wat grassige tonen, echter in de smaak is het overduidelijk Franse mosterd.

Waar gebruik je me voor?

Honing-mosterd dressing, is boring! Probeer eens Agave-Mizuna dressing, dat is pas gaaf en diervriendelijk!

Deze Tiny past ook goed bij zuurkool en gerechten waar munt of salie in is gebruikt.


Koolrabi

Hoe zie ik eruit?

Koolrabi, een variant op de koolraap, maar dan Tiny! Deze microgroente is te herkennen aan zijn dunne wit-paarse steeltjes met walvisstaart-achtige groene blaadjes.

Hoe smaak ik?

Deze microgreen geeft net als in zijn originele, grote vorm niet veel prijs via zijn geur, maar smaken doet het zeker! De hele herkenbare aardse smaak van koolrabi/koolraap komt je direct tegemoet met een pittige twist en duidelijke tonen van gekookte bloemkool en selderij.

Waar gebruik je me voor?

Met deze microgreen zet je zo een mooie vullende salade op tafel. Combineer deze Tiny met couscous, baby bietjes, appel, vijgen, zonnescheuten, citroensap, ahornsiroop, olijfolie en eigengemaakt (vegan) mosterd-mayo.

Zin om te experimenteren in het weekend? Probeer eens Kimchi te maken van verse koolrabi en deze microgreens.


Look

Hoe zie ik eruit?

Onze Look, the tiniest of Tinies, maar bomvol smaak! Deze microgroente is te herkennen aan zijn sierlijke gekrulde steeltjes zonder blaadjes. Het draagt vaak zijn zaadje nog als zwart hoedje.

Hoe smaak ik?

De microgroente ruikt sterk naar salade-ui en smaakt ook zeker zo. Je hebt maar een heel klein beetje nodig om het uit een gerecht te laten springen. Krachtig van smaak en aromatisch, met een schattig uiterlijk.

Waar gebruik je me voor?

Een risotto van zomergroenten, gegarneerd met look microgroenten, dat is pas genieten!

Verwissel ook eens wat van je klassieke gerechten waar (salade) ui in zit met deze heerlijk Tinie. 

Ook erg lekker in/op taco’s, tortilla’s en enchiladas.


Borage

Hoe zie ik eruit?

Borage, ook wel komkommerkruid genoemd, is te herkennen aan zijn kleine haartjes op de blaadjes en witte stevige steeltjes.

Als je van komkommer houdt, dan zul je zeker verrast worden door deze Tiny! Persoonlijk vinden we hem meer naar komkommer smaken dan komkommer.

Hoe smaak ik?

Deze microgroente doet qua geur direct sterk denken aan (gewassen) komkommerschil. Vanaf hier begint het avontuur! In de smaak heel duidelijk verse komkommer met een licht bittertje met een fantastische bite!

Waar gebruik je me voor?

Deze Tiny is een uitstekende toevoeging aan een sinaasappelsalade met baby bietjes, worteltjes, zonnescheuten en een balsamico-olijf of sinaasappelsap-mosterd dressing, afgemaakt met borage bloemen.

Iets simpelers voor een warme zomerdag? Maak een frisse gazpacho van avocado, komkommer, selderij, munt, spinazie en borage.


Tarwegras

Hoe zie ik eruit?

Tarwegras, misschien wel de meest bekende Tiny van de Twelve. Deze kleine krachtpatser is rijk aan nutriënten en antioxidanten en hierdoor al een tijd een echte superster in de foodie wereld.

Tarwegras is heel gemakkelijk te herkennen. Het lijkt gewoon op grassprietjes!

Hoe smaak ik?

Deze microgroente ruikt naar vers gemaaid gras en heeft een hele sterke aardse, groene en bittere smaak.

Waar gebruik je me voor?

Deze Tiny heeft voornamelijk één doel: Juice it!

Je kan je tarwegras als een shot drinken in de ochtend op een lege maag, als smoothie of verdund met plantaardige melk of vruchtensap. Ook gember en vers fruit past erg goed bij het sap van tarwegras.

Last but not least, verwerk tarwegras sap in een dressing voor een salade.