RTV Rijnmond Rapportage

Door weer en wind maakt hij zijn vaste rondje door Dordrecht. Patrick Asmawidjaja is een man met een missie. Op de bakfiets gaat hij op jacht naar koffiedrab. Op de zwarte prut kweekt Patrick heerlijke oesterzwammen en gezonde microgroenten. 

Lees meer »

Villa Augustus

Villa Augustus betrekt veel producten van leveranciers met wie we doorgaans al jarenlang samenwerken. We stellen ze graag persoonlijk aan je voor. Ditmaal Patrick Asmawidjaja van Kwekersgilde.

Lees meer »

Pilot Kardoen

Deze pilot is een samenwerking tussen Schaffenburg (fabrikant van kantoormeubilair), Kwekersgilde (circulaire stadslandbouwer), Cirkellab (aanjager regionale, circulaire economie), Hogeschool Inholland en Wellantcollege. Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt door KIEM-hbo die als doelstelling heeft het stimuleren en opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden rondom innovatieprojecten, bestaande uit hogescholen, mkb-ondernemingen en publieke partijen.

Lees meer »

Opdracht Smart Technology Da Vinci

Eerstejaars studenten Smart Technology werkten samen met tweedejaars ICT'ers binnen leefgebied 'Agricultuur' aan een project om een oesterzwammen kwekerij 'smart' te maken. Er vormde zich een team van een programmeur, een netwerkbeheerder en engineers, begeleid door Patrick Asmawidjaja van Kwekersgilde. 

Lees meer »

Finn's eten en drinken

Finn’s werkt bij voorkeur samen met lokale ondernemers. Het koffiedik wordt meerdere keren per week opgehaald door stadslandbouwbedrijf Kwekersgilde uit Dordrecht zodat er oesterzwammen en andere groenten op gekweekt kunnen worden. Deze zijn in het restaurant weer te bestellen.

Lees meer »

Super tof: dit Dordtse bedrijf maakt oesterzwammen met jouw koffieprut

Koffieprut, dat gooi je toch gewoon weg? Nou, niet als het aan het Kwekersgilde ligt. Patrick Asmawidjaja van de Dordste start-up weet namelijk wel iets te doen met dat koffieafval: het is namelijk perfect om oesterzwammen op te groeien. En nu gaat hij samenwerken met mede-Dordtenaren en -ondernemers Selecta, Pelican Rouge Coffee Roasters en Cirkellab.

Lees meer »

Samenwerking Pelican Rouge & Selecta

De bedrijven Cirkellab, Pelican Rouge Coffee Roasters, Selecta en de Dordtse start-up Kwekersgilde slaan de handen ineen om te werken aan circulaire oplossingen in de regio Drechtsteden. Kwekersgilde is het initiatief van Patrick Asmawidjaja, ondersteund door Thirza Monster van Cirkellab, en richt zich op het hergebruik van koffiedik door het kweken van oesterzwammen.

Lees meer »