Onze diensten

Wij bieden een breed scala circulaire diensten aan:

  • Ophalen van uw reststromen ('voedselverspilling'), met keuze uit verschillend modules tegen een kleine vergoeding.
  • Hyperlokale, verse producten gegroeid op uw eigen 'afval' 
  • RE:CO2IL, een lokale en duurzame oplossing voor decoratief groen.
  • Shop-in-shop module met een beloningssysteem voor winkeliers.
  • Samenwerking met lokale restaurants, scholen, sociaal-culturele gemeenschappen en bedrijven, stadstuinen en meer om kennis en duurzaamheidsbewustzijn over te dragen

RE:CO2IL – A service by Kwekersgilde

Met RE:CO2IL brengt Kwekersgilde circulariteit letterlijk aan tafel. Volledig nieuw in Nederland. Het biedt een lokale en duurzame oplossing als vervanger voor de traditionele sierbloemen. Het hele jaar rond en volledig ontzorgd.

De lancering van RE:CO2IL is één van de stappen die wij nemen om hun missie te volbrengen. Het concept bestaat uit het kweken, plaatsen én ophalen van twaalf verschillende microgroenten (Tinies) bij openbare ruimtes in Dordrecht en omgeving. De Tinies worden gebruikt ter decoratie en dienen, zoals gezegd, als vervanging voor tafelbloemen, tafelgroen en snijbloemen. Zodra de plantjes zijn uitgebloeid na ongeveer een week, ruilt Kwekersgilde ze weer om voor verse decoratie. En dit het hele jaar door. Zo staat er altijd vers én uniek groen in de ruimte. Volledig duurzaam, gecontroleerd en transparant. De opgehaalde plantjes worden opnieuw verwerkt tot ZwamPostTM. Ofwel als basis van een nieuwe kweek van de microgroenten en andere producten van Kwekersgilde. “The never ending circle of life”!

Onze overtuiging

RE:CO2IL is ontstaan vanuit drie belangrijke speerpunten die Kwekersgilde najaagt. Allereerst de gecontroleerde stroom van organische afvalstromen, waardoor er een kringloop ontstaat waarin elk onderdeel kan worden hergebruikt. Daarnaast het respecteren van de grenzen van onze planeet. Dit door circulair, regeneratief en lokaal te werk te gaan. En tot slot vanuit de missie van Kwekersgilde om mensen (opnieuw) met hun voedsel te verbinden. Met hun voedsel én met elkaar, via lokaal geproduceerde producten.

 

De kracht van samenwerken

De Tinies worden geleverd in decoratieve eigen 3D-geprinte plantenbakjes. Voor de ontwikkeling hiervan heeft Kwekersgilde de handen ineengeslagen met het onderwijs, het DaVinci College in Dordrecht. De “ShowGrow boxes” zijn gemaakt van PLA, een alternatief materiaal voor plastic. PLA wordt gemaakt van zetmeelrijke planten, in dit geval mais-planten. Het materiaal is dus volledig biologisch afbreekbaar onder de juiste omstandigheden. De ShowGrow box wordt door de partners geleased en blijven in het beheer van Kwekersgilde. Na elk gebruikt of gerepareerd kunnen worden, worden deze versnipperd en omgesmolten in een nieuw filament, wat gedoneerd kan worden aan de studenten. Wederom een mooie kringloop.


Waarom betaal ik Kwekersgilde om mijn verspilde voedsel op te halen?

...is een begrijpelijke vraag die we vaak horen. Simpel gezegd, het is een kleine vergoeding om het eigendom van uw afval over te dragen en het hernieuwbaar te maken.

Weliswaar wordt uw afval door ons gezien als een grondstof, maar zonder de tijd, kennis en moeite die Kwekersgilde investeert, zou uw afval niet duurzaam kunnen worden omgezet en zou het binnen onze economie afval blijven volgens de geldende regelgeving.

Door u aan te sluiten bij het lokale voedselweb, zorgt Kwekersgilde ervoor dat uw afval een nieuw leven krijgt. Zo dragen alle partijen actief bij aan de SDG’s van de VN.

Wanneer u gebruik maakt van onze ophaalservice, geven wij korting op producten die bij u worden afgeleverd. Wij geloven in transparante prijzen, dus onze ophaalkosten maken geen deel uit van onze productprijsstelling.

Kwekersgilde is een financieel onafhankelijk bedrijf, dus is afhankelijk van uw bijdrage om een ​​impact te maken voor de verbetering van de planeet en haar bewoners.

Publicaties